Турски гражданин ще бъде изпратен на Международната космическа станция (МКС) през втората

...
Турски гражданин ще бъде изпратен на Международната космическа станция (МКС) през втората
Коментари Харесай

Турция праща за първи път свой човек в Космоса

Турски жител ще бъде изпратен на Международната галактическа станция (МКС) през втората половина на 2023 година в границите на плана " Турски галактически странник и научна задача ", съобщи министърът на индустрията и технологиите Мустафа Варанк.

" Дейностите по технико-икономическата аргументация и бюджетирането на плановете, създадени от Турската галактическа организация, са приключили ", заяви Варанк.

Според Стратегическия документ на Националната галактическа стратегия, показан в циркулярно писмо на президента предходната година, " откакто приключи нужното образование, се възнамерява през втората половина на 2023 г.избраният турски галактически странник да бъде изпратен на МКС за осъществяване на научни проучвания " Турция започва плана " Турски галактически странник и научна задача " на 23 май за да изпрати турски жител в космоса, оповестява вестник „ Хюриет ”.

Проектът ще даде опция на турския представител, който ще премине образование преди отпътуването си за космоса, да организира научни проучвания в космоса. Правителството подписа контракт с Axiom Space, американски разработчик на галактическа инфраструктура, за образованието и обслужването на полета на галактическия пасажер.

Кандидатите ще би трябвало да преминат няколкомесечната стратегия за обучение на Axiom, за да се приспособяват към живота в космоса. С тази стратегия страната ще има опция да организира научни опити, като употребява инфраструктурата на МКС.

Експериментални хрумвания от университети и проучвателен институти за проучвания, които да се организират в среда без гравитация, се правят оценка от механически комитет.

" Не се цели пилотиран достъп до Луната сред 2022 и 2030 година ", съобщи още Варанк. По-рано планът предвиждаше страната да доближи Луната в края на 2023 година с националната и истинска хибридна ракета, която трябваше да бъде изстреляна в околоземна орбита и да извърши твърдо кацане.

Министърът уточни също, че през последните 20 години в границите на стратегиите си за подкрепяне на учени TÜBİTAK е дал близо 41 млн. турски лири в поддръжка на 169 души в региона на галактическите науки. " Повече от 30 млн. лири са предоставени за 31 плана в региона на галактическите проучвания ", добави той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР